top of page

IT - Vi finns i Biblioteket!

Kontakta oss!

Tack!

Vi återkommer snarast!

Längst in till höger i bibblan hittar du IT med vår IT-tekniker Andy och mediepedagog Elin.

Här kan du hämta ut en dator när du börjar hos oss, få hjälp med inloggning, digitala hjälpmedel samt eventuell reparation om din dator skulle gå sönder.

Andy tar hand om datorfrågor och reparation, och Elin om inloggningar och hur du använder dig av olika program och hjälpmedel. 

9-15
10-15

12-15

9-15

9-15

Måndag      
Tisdag   

Onsdag       

Torsdag     

Fredag       

Öppettider

(Om vi inte är på möte)

Datorer lämnas endast
in till oss på IT!

Spara alltid ditt kvitto

För att undvika att missförstånd eller att datorer hamnar på vift, kom alltid upp direkt till oss på IT och lämna in den vid reparation eller när det är dags att lämna tillbaka. 

Finns vi inte på plats när du kommer, skicka ett mejl eller ring på våra telefonnummer som står på dörren, så bestämmer vi en tid.

Du kommer att få ett signerat kvitto på att du lämnat tillbaka din dator, spara detta eller ta en bild och spara i din telefon, om missförstånd skulle uppstå.

Att lämna sin dator i klassrum, skåp, reception eller till lärare eller annan personal är ej att lämna tillbaka datorn. Du ska få ett kvitto för att datorn ska räknas som återlämnad.

Din dator är en värdehandling och ditt arbetsredskap under din tid på Fryshuset gymnasium, och du har ett ansvar att ta hand om datorn.

Schoolsoft

Efter att du blivit inskriven hjälper vi dig med användarnamn och lösenord

Google

När ditt Schoolsoftkonto har skapats skapas även ditt Googlekonto. Det är samma användarnamn som på Schoolsoft, följt av @elev.fryshuset.se

Du får lösenord av oss.

Du använder ditt Googlekonto för Classroom, mejl, Drive samt för att logga in på din Chromebook.

Digilär

Vi lägger till dig i Digilär. Du får ett mejl med inloggningslänk skickad till din elevmejl. Glömmer du bort ditt lösenord, väljer du "Glömt lösenord" på inloggningssidan och får då ett mejl till din elevmejl som du följer. 

Vi kan alltså inte ändra ditt lösen.

Din lärare lägger till dig i rätt kurs.

Legimus

En bibliotekarie behöver lägga till dig i Legimus. 

Hos oss är det Idde uppe i bibblan.

Glömmer du bort ditt lösenord, väljer du "Glömt lösenord" på inloggningssidan och får då ett mejl till den mejl som du angett. 

Vi kan alltså inte ändra ditt lösen.

Adobe

Vi lägger till dig i Adobe. Du får ett mejl med inloggningslänk skickad till din elevmejl. Glömmer du bort ditt lösenord, väljer du "Glömt lösenord" på inloggningssidan och får då ett mejl till din elevmejl som du följer. 

Vi kan alltså inte ändra ditt lösen.

bottom of page